OM 

Gunnel Tjäder

Mina rötter är i byn Kitkiöjoki i norra Tornedalen, men jag har bott större delen av mitt liv i Kiruna. Jag startade eget företag 1996, med inriktning på konsthantverk. Mitt företag heter "Gunnel Tjäder Form och hantverk". Allmogemålning, ulltryck och renskinnshantverk är grunden i min verksamhet. Inspiration till mitt skapande hämtar jag från Tornedalen, från min hemstad Kiruna och inte minst från Lapplands fantastiska natur. Min CV>>

Allmogemåleri

Det tornedalska allmogemåleriet ligger mig varmt om hjärtat. Kunskaper i allmogemåleri, äldre måleritekniker och material, har jag fått genom att gå som elev hos framlidne konservator Paulus Aili.
Jag har också utbildat mig inom mer moderna målerimaterial och tekniker på Skandinaviska Färgskolans spetsutbildning för dekorationsmålare. År 2003 erhöll jag Skandinaviska Färgskolans Gulddiplom som dekorationsmålare.
Hör gärna av dig om du vill få någonting målat
Kontakt >>
 

 

Ulltryck 

Under konsthantverksutbildningen i Vittangi lärde jag mig grunderna i textiltryck, sk screentryck. Jag började tidigt att trycka på ylle och har med åren utvecklat en flerfärgstryckteknik.  Det ger spännande - ibland oväntade färgövergångar och effekter. Ulltrycken blir till allt från små dekorer i mina renskinnsarbeten till stora konstverk. Norrskenet återkommer ofta i mina motiv både i större och mindre format.

Ateljénord, Lars Janssonsgatan 23, Kiruna

Ateljénord i Kiruna

Jag är en av grundarna och delägare till hantverksbutiken Ateljénord i Kiruna och hemsidan ateljenord.com. I butiken hittar du mitt ull och renskinnshantverk och mycket annat fint från mina kollegors ateljeér.  Välkommen! 
Ateljénord, Lars Janssonsgatan 23, Kiruna
Öppet: Måndag - fredag 12 -18.00,
Lördag 10-15.00
www.ateljenord.com  


Gunnel Tjäder Form och hantverk
Föreningsgatan 41
981 32 Kiruna, Sweden   

E-POST 


TELEFON 

 + 46 (0)70 671 8064

MEDDELANDE
 

Efjord, Norge i kajaken